No module Published on Offcanvas position
Stichting Sjoksevenementen

De impact van het Corona COVID-19 virus op het Sjoksfestival

Het corona virus heeft de wereld in zijn greep. Het is besmettelijk, er is nog geen vaccin. De impact is groot. De eerste besmetting in Aalten is een feit. Mensen overlijden. Overal worden maatregelen genomen om te proberen het virus een halt toe te roepen. Ook in Nederland zijn ingrijpende maatregelen van kracht. Scholen, musea, horecagelegenheden moeten drie weken dicht. Veel winkels sluiten op vrijwillige basis hun deuren. Veel evenementen zijn afgelast. De situatie heeft verstrekkende gevolgen.

Ook in Aalten hebben we te maken met deze maatregelen, of het Sjoksfestival van 29 en 30 mei kan doorgaan is niet zeker, we blijven achter de schermen doorgaan met de voorbereidingen. Intussen zijn de deelnemende horeca gesloten, we beseffen heel goed dat dit moeilijke weken zijn, de cafés en restaurants lopen veel omzet mis, proberen op allerlei manieren om hun gasten toch van dienst te kunnen zijn met bijvoorbeeld afhaal- of bezorgacties. We denken aan onze medeorganisatoren, aan onze leveranciers, aan onze sponsoren, we leven met ze mee. Vooral de onzekerheid is erg lastig. Hoe lang gaan deze maatregelen duren? Kunnen we ons hoofd boven water houden? Zal de regering ons voldoende compenseren?

Het is niet anders, we moeten afwachten, samenwerken om het coronavirus zo veel mogelijk te remmen. Voorlopig proberen we positief te blijven en gaan door met het organiseren van de 29ste editie van het Sjoksfestival. We hopen dat we ook dit jaar voor ons publiek een fantastisch feest kunnen neerzetten, samen met onze partners café restaurant Stegers, partycentrum ’t Noorden, oerkroeg Schiller, SETZ Huiskamer en café Leuven en met de deelnemende restaurants, Herberg d’Olde Marckt, eetcafé Enjoy, eetcafé ’t Raadhuys, Schiller en Stegers. We moeten veerkracht tonen met z’n allen, de moed erin houden, blijven communiceren en samenwerken. En mocht het Sjoksfestival geannuleerd worden door een beslissing van onze regering, kunnen wij het onszelf in elk geval niet aanrekenen. We zullen jullie dan zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Hou je haaks allemaal en blijf gezond.